flowers-white.svg

Route 1 - Into healthy food.

Into healthy food.

Deze route is ongeveer 10 kilometer lang. Op een rustig tempo, met bijvoorbeeld twee korte pauzes, loop je dit in ongeveer 3 uurtjes tijd. Op de fiets ben je circa 1,5 uur bezig.

Je start in het centrum van Best, hier kun je eenvoudig je auto parkeren. Kom je met de trein? Dan hoef je maar het stationsplein af te lopen tot aan de grote straat, de ‘Oirschotseweg’.

Als je eenmaal in Best bent aangekomen gebruik je voor een optimale beleving de Google My Maps route. Klik hiervoor op het vierkant dat je rechtsboven op de onderstaande routekaart ziet staan. Hierdoor zie je letterlijk waar je bent en loopt gedurende de route. Zo kun je eenvoudig de uitgestippelde route lopen via je telefoon. Op de routekaart zie je verschillende iconen staan. Die zijn aanklikbaar voor nog meer informatie!

Klik hier om rechtstreeks naar de gratis Google My Maps route te gaan.

of bekijk/download de route hieronder.

flowers-pink.svg

Routekaart

Om de route op volledig scherm te bekijken klik je rechtsboven in de balk op het vierkantje.

Hotspots

Een onmisbare locatie in de healthy food route! De Tuin van Best is dè stadstuinderij van Eindhoven en omgeving. Op de tuinderij aan de Kapelweg in Best worden de lekkerste groenten direct voor de consument geteeld. Dit doen zij met zorg en respect voor bodem, mens, dier en natuur en gaan op ecologische wijze te werk om een eerlijk, duurzaam en vooral kwalitatief hoogwaardig product af te leveren.

Wist je dat: je hier een abonnement kunt nemen op een groentepakket naar keuze. Een groentepakket dat is afgestemd op jouw gezinsgrootte en elke week voor jou klaar staat om hier af te halen, of bij een van de afhaalpunten in Eindhoven, Oirschot en Veldhoven.

Een doosje aardbeien to go? Bij Aardbeienkwekerij Van Beerendonk krijg je dagelijks heerlijk verse aardbeien! Geteeld op een natuurvriendelijke wijze midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Tip: je kun hier ook een excursie op het bedrijf boeken.

Van pompoensoep tot pompoen-gember-walnootjam en pompoenchutney. Hier vind je veel variaties en keuzes aan pompoenen. Ook organiseren ze regelmatig workshops. Loop eens binnen en proef de gezellige sfeer.  

Het dierenpark waar je nog echt die Brabantse gezelligheid ervaart! BestZOO is een knus dierenpark, waar je als bezoeker dicht bij de dieren kunt komen en de dieren goed kunt zien.

BestZOO is uitermate geschikt voor de kleineren onder ons! Het park is niet te groot en goed overzichtelijk. De dieren zijn van dichtbij te bewonderen en er is een grote speeltuin en een kinderboerderij waar ze lekker kunnen ravotten en terwijl ouders genieten van een hapje en drankje op het terras! 

Een perfecte plek om je route te beginnen óf eindigen! Geniet hier van een stevig ontbijt, een lekkere lunch, snelle hap, uitgebreid diner, of zomaar een praatje.

De Buffel staat voor puur eten zonder poespas. Gemaakt met liefde voor het vak en eerlijke ingrediënten. Mooie stukken vlees, kip, dagverse vis en groenten. Indien de kwaliteit dat toelaat dicht bij huis gekocht en seizoensgebonden. Bereid tot mooie gerechten.