flowers-white.svg

FAQ.

Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met één van de marktpartijen. 

Novaform & Ballast Nedam Development:
 www.hoven-aarlesche-erven.nl


Van Wanrooij & Van Schijndel:
www.akkers-aarlesche-erven.nl


Heijmans Vastgoed:
www.waarden-aarlesche-erven.nl


Zuidgrond (BPD & Janssen de Jong):
www.tuinen-aarlesche-erven.nl

flowers-pink.svg

Veelgestelde vragen over Aarlesche Erven

Van nature verbonden. Dat is waar Aarlesche Erven voor staat. Hier sta je in verbinding met de natuur, het Groene Woud, met elkaar en je toekomstige buren, terwijl je op circa 15 autominuten woont en leeft van het bruisende Eindhoven. 

Met de bouw van ‘Aarlesche Erven’ wordt een nieuw en aantrekkelijk woongebied gecreëerd waar men ‘dorps’ kan wonen in directe verbinding met zowel de natuur als de stad. Op een relatief groot oppervlak worden circa 880 woningen gebouwd, wat volop ruimte laat voor toegankelijk groen. 

De nieuwe ruimtelijke structuur wordt gedragen door gebiedseigen, landschappelijke kenmerken: houtsingels, linten, de plaetsen en de natuur van het Groene Woud. De houtsingels vormen de basis van het ruimtelijke raamwerk. Ze zorgen ervoor dat de bouwvelden worden ingebed als landschappelijke ‘kamers’. De ruggengraat van het plan is ‘de wildernis’, de groene openbare ruimte die de poort symboliseert naar het Groene Woud. Van daaruit wordt een fijnmazig wandel- en fietsnetwerk tussen de bouwvelden aangesloten op bestaande recreatieve routes. Zo maakt de wildernis de natuur niet alleen tastbaar, maar ook direct toegankelijk.

Er is nieuw aanbod beschikbaar! Bekijk meer informatie op de aanbodpagina van Aarlesche Erven. 

Informatie over het aanbod zoals prijzen, plattegronden, impressies en meer vind je terug op de individuele projectwebsites die ook bovenaan deze pagina staan opgesomd.

Het nieuwe, duurzame woongebied is het resultaat van een samenwerking tussen Ballast Nedam Development & Novaform, Zuidgrond, Heijmans, Van Wanrooij & Van Schijndel en de gemeente Best. 

Circa 880 huur- en koopwoningen in diverse prijssegmenten. Van vrijstaande woningen, tussen- en hoekwoningen, twee-en- drie-onder-een-kapwoningen tot rijwoningen. 

Er zijn verschillende bushaltes aan de Oirschotseweg en de Willem de Zwijgerweg, nabij Aarlesche Erven. Best heeft ook een eigen treinstation. Vanaf hier stap je op de trein naar Eindhoven, Tilburg of Den Bosch. 

De ruggengraat van het plan is ‘de wildernis’. Deze toonaangevende openbare ruimte is het resultaat van het afgewogen creëren van nieuwe recreatieve verbindingen tussen de stedelijke gebieden van Best en Eindhoven en het Groene Woud. De wildernis symboliseert de verbinding met de natuur als een poort naar het Groene Woud. Door de wildernis loopt een fietsverbinding vanuit de kern van het plan: de dries. Ze sluit aan op de Driehoekweg, die vervolgens leidt naar natuurgebied de Mortelen. Deze verbinding voor langzaam verkeer vormt een aantrekkelijk recreatief lint voor zowel toekomstige bewoners als voor inwoners of bezoekers van Best.

Aarlesche Erven krijgt een basisschool. Daarnaast zijn in Best 9 basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs met vmbo, mavo, havo, en vwo (atheneum en gymnasium ook met Engelstalig onderwijs). De internationale school ligt op 30 minuten fietsen.

Vanuit Aarlesche Erven zit je binnen enkele minuten op de snelwegen A2, A58 en A50 richting Den Bosch, Tilburg, de Randstad, Nijmegen of het zuiden van het land. De High Tech Campus, Strijp S en Eindhoven Airport bereik je via de A2. Binnen 5 auto-minuten en 10 fiets-minuten sta je op het station van Best. Hier stap je op de trein of bus richting de omliggende steden.

De eerste medische zorg als huisarts, apotheek en fysiotherapie bevinden zich in Best. Ziekenhuizen en andere medisch specialismen vind je in de omliggende steden Eindhoven, Tilburg en Den Bosch.

Dagelijkse boodschappen doe je in één van de vele supermarkten en speciaalzaken in Best. Daarnaast kent Best centrum een gevarieerd winkelaanbod met kleding, drogisterijen, schoenen, delicatessenzaken, ambachtelijke slager en meer. Op zaterdag haal je een lekker visje of mooie bloemen op de weekmarkt van Best.

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Er komen geen vrije kavels in de verkoop.

Ja, er wordt ook huur aanbod ontwikkeld. Via onze ‘Huur-pagina’ en onze nieuwsbrief brengen wij jou als eerste op de hoogte zodra hier meer informatie over beschikbaar is.