28 aug. 2023

Wonen in een groene woonwijk

beeldmerk-bg-news.svg

Aarlesche Erven

Een groene nieuwbouwwijk is niet alleen heerlijk om te wonen, doorheen te wandelen en te fietsen, maar ook gezond voor lichaam en geest.

Alleen al het zien van de kleur groen, zorgt voor rust. Een korte wandeling of juist uren zwerven door de natuur? Samen groenten kweken in de buurtmoestuin of je (nieuwbouw)woning vol zetten met prachtige planten? Het helpt allemaal om je fitter en gezonder te voelen.

Groen en sociaal

Met veel groen om je heen ga je er automatisch meer op uit. Ga samen lekker sporten of wandelen in de wijk. Óf pak de fiets en verken de omgeving. Wist je dat een dagelijks ommetje van minimaal 20 minuten al effect heeft? Kinderen groeien in een groene nieuwbouwwijk van jongs af aan op met veel natuur om zich heen. Goed voor hun creativiteit en het maakt ze een stuk milieubewuster.

Goed voor milieu

Zomer en winter zijn tegenwoordig minder goed voorspelbaar. Gelukkig brengt veel groen in je wijk verkoeling op hete dagen. En dat is ook weer goed voor je planten. Met een gezonde bodem kan het regenwater snel weg na een flinke hoosbui. Zo blijft de grond in balans. Maar het beschermt óók tegen extreme droogte en warmte.

Wat groen met je doet

Deel deze pagina:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen en je bent als eerste op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom Aarlesche Erven.

Laatste nieuws.

Feestelijke start bouw bij de Hoven deelplan 2

Lees verder

Nieuwe straatnamen Aarlesche Erven

Lees verder

Een warm welkom aan de nieuwe bewoners van Aarlesche Erven!

Lees verder